Home » Woordenlijst » Datingjargon » Ghosting

Ghosting


Uitspraak:

Definitie

Spoken is het punt dat iemand met wie je een relatie hebt, alle communicatie afsluit zonder enige uitleg. Dit is de stille behandeling van het digitale tijdperk en kan plaatsvinden op een eerste date of in de greep van een geëngageerde relatie van vele jaren. Hoewel dit in platonische relaties kan gebeuren, is het bijzonder pijnlijk in romantische relaties waarin emoties en verbindingen diep raken. Het aantal mensen dat is ghosted (of iemand anders heeft ghosted) is afhankelijk van waar je kijkt. Ongeveer 33% van de mensen meldt dat ze zijn ghosted, en ongeveer 25% van de mensen hebben toegegeven dat ze een ander hebben ghosted.

Verdwijnen zonder contact, zelfs geen telefoontje of een sms, is niet nieuw in de verbeelding. De psychologie van verlaten worden zonder een verklaring is vaak toegeschreven aan mensen die weinig om anderen geven. In het huidige datale klimaat is het echter al te vaak; en de emotionele effecten kunnen blijven hangen, ongeacht geslacht. Digitale oplossingen hebben geresulteerd in een dateringslandschap waar mensen elkaar ontmoeten en zich verplaatsen met een klik of een veegbeweging; als dusdanig heeft de emotionele gehechtheid of het decorum dat in de afgelopen jaren misschien is opgehouden, weinig effect op het afbeelden van iemand.

De redenen waarom mensen spoken zijn meestal geworteld in persoonlijk ongemak en onvermogen om zich in te leven in de persoon met wie ze het contact afsnijden. Het gebrek aan consequenties is ook aantrekkelijk vanuit een psychologisch perspectief, en hoe vaker iemand een partner of een vriend beziet, des te ongevoeliger het wordt.

Voorbeeld

Diane was ongeveer drie maanden met Bruce aan het daten. Ze hadden elkaar via een datingsite ontmoet en gingen op een paar dagen per week uit. Ze communiceerden vaak elke dag online via de app. Hoewel ze het er niet mee eens waren exclusief te zijn, had ze het gevoel dat ze op zijn minst een voortdurende dialoog hadden opgebouwd. Plots zou Bruce haar teksten of chatberichten niet teruggeven. Na een paar dagen niets terug te hebben gezien en te zien dat hij nog steeds actief was in de app, realiseerde Diane zich dat ze was ghosted. Bruce was niet meer geïnteresseerd, en in plaats van haar te laten weten, stopte hij gewoon met haar te praten.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.