Home » Woordenlijst » Datingjargon » Langzame vervaging

Langzame vervaging


Uitspraak:

Definitie

Om de langzame fade in te zetten betekent om de communicatie geleidelijk te beëindigen. Dit kan om verschillende redenen zijn, maar vaak is het omdat iemand niet langer in u geïnteresseerd is. Het is een zeer passieve manier om iemand te laten gaan, maar het kan veel op ghosting lijken.

Wanneer iemand vergeet dat je via telefoon, e-mail of sms met ze wilde communiceren, is het mogelijk dat de langzame fade is begonnen. Dit escaleert vaak in meer communicatieproblemen. Vrienden raken vaak in de shenanigans beland, omdat ze gedwongen worden partij te kiezen of het gebrek aan communicatie te verbergen. De langzame fade kan zijn tol eisen bij iedereen, waardoor elke communicatie onhandig en kort wordt.

Voorbeeld

Cliff en Robin waren al een tijdje aan het daten, maar de laatste tijd was er iets aan de hand. Cliff had het gehad over problemen met zijn ex, en zelfs gezegd dat ze aan het einde van hun relatie een beetje raar was geworden. Robin realiseerde zich niet dat de langzame vervaging was begonnen totdat hij niet meer zo snel reageerde op haar berichten en laat op tijd opdook. Het schrijven was aan de wand en hun relatie eindigde kort daarna.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.