Home » Woordenlijst » Datingjargon » Uitwijken

Uitwijken


Uitspraak:

Definitie

Zwaaien kan zo simpel zijn als iemand ontduiken waar je geen interesse in hebt. Als je de ontvanger bent van zwenken, dan zul je gemerkt hebben dat je partner plotseling zijn uiterste best heeft gedaan om elke vorm van communicatie te vermijden. Zwaaien kan ook een algemeen afwijzend gesprek bevatten of een gebrek aan updates over wat uw partner heeft gedaan. Het is onnodig om te zeggen dat het de loop van de relatie kan veranderen en het kan dwingen om abrupt te eindigen. Hoewel het mogelijk is dat er iets is veranderd in het leven van de dader, is het waarschijnlijk dat het zwenken begon als gevolg van het verliezen van interesse of mogelijk een soort hartzeer.

Excuses maken om uit gedeelde verplichtingen te komen zijn duidelijke tekenen van uitwijken; de schuld geven aan een druk werkschema of een hectisch sociaal leven is vaak de schuldige. ‘Er komt iets omhoog’ lijkt altijd te ontsporen bij elkaar of bij je terug te komen zoals ze hadden beloofd. Als dit een patroon wordt, dan is het waarschijnlijk dat je wordt vermeden en dat je overspoeld wordt.

Voorbeeld

Mindy en Evan waren op twee dates geweest, die Mindy het gevoel gaven dat er een echt verband was gelegd. Maar elke keer als ze probeerde hem zover te krijgen dat hij koffie of een avondmaaltijd ging doen, kwam er iets op. Ze was niet bekend met het idee van uitwijken, maar haar vrienden leken er vrij zeker van dat Evan niet geïnteresseerd was en deed er alles aan om geen tijd meer met haar door te brengen. Ze begreep niet waarom, omdat hij vaak haar teksten beantwoordde en zei dat hij het kon halen voordat hij later annuleerde. Ondanks het advies van haar vriend, kon Mindy niet zien dat ze werd uitgeworpen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.